MAAHAD TAHFIZ ANNUR
     

sumbangan anda diperlukan

HADIS

"Bandingan (pemberian) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah,  sama seperti sebiji benih yang tumbuh mengeluarkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji.  Dan (ingatlah), Allah akan melimpat-gandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya."
(Ayat 261, Surah al-Baqarah)


HADIS

Dari Abu Hurairah RA, Bahwa sesungguhnya Rasulullah SAW, telah bersabda : “Apabila mati anak adam maka terputuslah amalannya kecuali tiga, sedeqah jariah, ilmu yang dimanafaatkan dan anak yang soleh yang mendoakannya untuknya.”
(H/R. Bukhari).


Iklan Berbayar

sumbangan anda diperlukan

 


 

Untuk pengetahuan semua, pihak Tahfiz An-Nur kini telah bersetuju untuk membina bangunan tahiz yang berjumlah RM380,000. Daripada jumlah tersebut hanya 30% sahaja dapat disiapkan kerana kekurangan bajet sebanyak RM266,000 bagi menyiapkan bangunan tahfiz sepenuhnya.

Oleh itu, pihak Tahfiz An-Nur mempelawa pihak individu, syarikat, jabatan, pertubuhan atau sesiapa sahaja untuk beramal dan menghulurkan bantuan seikhlas yang boleh bagi merealisasikan hasrat murni ini. Semoga usaha ini mendapat sokongan daripada semua lapisan masyarakat dan mudah-mudahan projek ini berkekalan dan mampu mencapai matlamatnya.

Bagi meneruskan projek pembangunan Pusat Tahfiz ini, kami dengan berbesar hati menerima subangan dari pihak anda. Sedekah ini merupakan saham akhirat yang amat besar.