MAAHAD TAHFIZ ANNUR
     
HADIS

Dari Abu Hurairah RA, Bahwa sesungguhnya Rasulullah SAW, telah bersabda : “Apabila mati anak adam maka terputuslah amalannya kecuali tiga, sedeqah jariah, ilmu yang dimanafaatkan dan anak yang soleh yang mendoakannya untuknya.”
(H/R. Bukhari).


 
Amalan untuk tambah rezeki. Klik sini

Iklan Berbayar

sumbangan anda diperlukan
Ramai penjaga yang menemui kami dan ingin menghantar anak-anak yatim agar dapat bersama menjadi generasi al-quran. Disebabkan kekangan kewangan, kami terpaksa menolak beberapa permintaan tersebut. Ini disebabkan setiap anak-anak tahfiz di dalam tanggungan kami memerlukan perbelanjaan bulanan sekurang-kurangnya RM300-500. Kos ini termasuk penginapan (dan utiliti), makan dan bayaran tenaga pengajar Maahad Tahfiz. Kos operasi Pusat Tahfiz (4 unit pusat tahfiz) ini adalah sebanyak RM20,000 sebulan.

Sehubungan dengan itu, kami meminta sumbangan ikhlas untuk membantu Maahad Tahfiz ini agar dapat meneruskan perjuangan ini. Maahad Tahfiz An-Nur berdaftar dan dipantau oleh Jabatan Agama Islam Selangor.

Sumbangan Ikhlas untuk Maahad Tahfiz An-Nur. Sumbangan kecil dari anda memberi seribu harapan kepada anak-anak Tahfiz An-Nur. Segala sumbangan boleh dibuat terus ke:

Nama Akaun MAAHAD TAHFIZ AN-NUR
No Akaun 562478123076
Email support@tahfizannur.com
Tel 013-3990239

 

Kami juga mengalu-alukan mana-mana individu, syarikat, pertubuhan atau sesiapa sahaja yang ingin mengambil bahagian untuk membayar sebahagian dari bil-bil utiliti seperti TNB atau Syabas. Semoga dengan keperihatinan dermawan semua, pihak Tahfiz ini dapat mengurangkan beban bulanan yang ditanggung oleh pihak tahfiz ini bagi memastikan proses pembelajaran anak-anak ini berjalan lancar.


*Perlu di isi. Sila berikan maklumat sumbangan anda.
Pihak Maahad Tahfiz An-Nur mendoakan penyumbang ini.

Jika anda ingin merahsiakan nama anda, sila berikan Jumlah sumbangan anda bersama nama Hamba Allah. Sumbangan ini terus ke akaun pihak Maahad Tahfiz. Ini adalah untuk rujukan.
   
Nama
Email
Jumlah
Tarikh
Perkara
No Sekuriti
 
Kami akan berikan link untuk download Surah sebagai amalan untuk meningkatkan rezeki. Maklumat ini bertujuan untuk rujukan pihak Maahad Tahfiz An-Nur sahaja.

Pihak Maahad Tahfiz An-Nur serta pelajar mendoakan agar Para Dermawan yang pemurah ini dianugerahkan kesihatan berpanjangan, umur yang berkat dan dimurahkan rezeki setiap masa dan keadaan. Amin.